Services

De onderstaande diensten kunnen verricht worden door mij.


Studio

Studio Engineer.

Heeft u al een eigen producer of denkt u dat het niet nodig is om voor uw productie een producer in te huren? Dan kunt u mij inhuren voor de techniek als engineer. Waar zorgt een engineer voor? Een engineer zorgt ervoor dat alle microfoon goed aangesloten zijn, dat de microfoons goed gericht /geplaatst zijn, dat alles de mengtafel / opname apparatuur inkomt, dat er een communicatie lijn ligt tussen de opnameruimte en de speelruimte. Oftewel het technische verhaal van het opnemen compleet verzorgen.Ik ben begonnen als engineer in de studio omdat ik technisch goed onderlegd ben. In de studio waar ik werkzaam ben weet ik alles te vinden en aan te sluiten waardoor de muzikanten zo snel mogelijk kunnen beginnen met opnemen. Hierdoor wordt de productiviteit van het opnemen een stuk beter en resulteert het in een beter eindresultaat.Producer.

De betekenis van een producer is bij iedereen weer net even anders. In mijn visie is een producer iemand die ervoor zorgt dat de muzikaliteit die in een band zit, zoveel mogelijk tot zijn recht komt. Een producer is eindverantwoordelijk voor het product (CD/Album) en is ook de persoon die de afspraken maakt en zorgt voor een fijne werksfeer. Tevens moet een producer verstand van zaken hebben en weten wat goed in de markt ligt, zodat hij van bijna elk nummer een goed klinkende productie kan maken.Omdat ik zelf al heel mijn leven muziek maak en veel met muziek te maken heb gehad heb ik een goed gevoel hoe een nummer zou kunnen gaan klinken. Op dit moment heb ik al een aantal projecten gedaan als producer met een goed resultaat. Ik verwacht eind 2013 klaar te zijn met een compositie opleiding en heb daardoor nog meer knowhow over hoe muziek in elkaar zit en hoe je bepaalde stukken interessanter / beter kan maken.Pre-Productie.

De pre-productie is een heel belangrijk onderdeel, iets wat veel bands en studio's vaak vergeten. Pre-productie houdt in dat voordat de band de studio ingaat om hun muziek daadwerkelijk vast te laten leggen, het wenselijk is om feedback te krijgen over wat er verbeterd kan worden in hun muziek. Dit wordt meestal gedaan door een opname op te sturen naar de desbetreffende persoon. Hier maakt uiteraard de kwaliteit niet uit, het gaat er meer om dat je de band goed kan inschatten, wat het speel niveau is en de arrangementen van de songs. Uiteraard wordt hier zorgvuldig naar geluisterd en kunnen er adviezen gegeven worden. Deze taak zou ik prima kunnen verzorgen. Vaak wordt tevens de producer uitgenodigd om bij een oefensessie mee te luisteren.

 

 


Live FoH mixer.

De FoH (Front of House) mixer is de geluidstechnicus die ervoor zorgt dat alles goed hoorbaar is in de zaal. Het gaat hier vooral om dat de frequenties en volumes goed in elkaar zitten. De FoH mixer moet een goed muzikaal gehoor hebben omdat hij degene is die meestal ook de galmpjes en delays en extra effecten bijvoegt. Met het live mixen heb ik een ruime ervaring opgedaan in de 5 jaar dat ik dit vak doe. Ik ben veel verschillende bands/acts tegengekomen waardoor ik bijna alle mogelijke stijlen van bands heb leren kennen. Omdat ik zelf een ontwikkeld muzikaal gevoel heb voel ik de nummers goed aan en kan ik daarop inspelen met effecten. Mede hierdoor wordt de uitvoering op een professioneel niveau gebracht.
Monitor mixer.

Met de monitor mixer heb je het meest te maken als muzikant / artiest zijnde. Deze zorgt ervoor dat de gewenste instrumenten goed hoorbaar zijn over de monitors zonder dat alles gaat fluiten. Hiervoor moet je een goed gehoor hebben om alle frequenties die gaan fluiten eruit te filteren zodat de muzikanten / artiesten niet aan het einde van de uitvoering doof zijn vanwege piepende monitors. Na ruim 6 jaar op het podium gestaan te hebben als muzikant weet ik hoe belangrijk goed monitor geluid is. Om monitors te kunnen inregelen / bedienen heb je wel veel kennis nodig over hoe het geluid zich gedraagt en reageert op bepaalde aspecten. Deze kennis heb ik ruim opgedaan in de twee geluidstechniekopleidingen die ik succesvol heb afgerond.
Live recordings.

Er wordt tegenwoordig ook vaak live opgenomen omdat of de studio te duur is of omdat men graag een live feeling op hun cd wil hebben. Dit is heel wat anders dan het opnemen in een studio. Live recordings zijn een van de moeilijkste dingen die er gevraagd kunnen worden aan een geluidstechnicus, gelukkig heb ik veel ervaring zowel als studiowerk als live mixing. Ik kan daardoor deze 2 aspecten goed combineren om een goede live opname te maken.